BE Group ja Tavarataksi Finland tähtäävät yhdessä päästöttömään jakeluun

be group ja tavarataksi finland tähtäävät päästöttömään jakeluun

BE Group on päättänyt ensimmäisenä teräs- ja alumiinitoimittajana Suomessa ottaa käyttöön sataprosenttisesti uusiutuvan Neste MY dieselin. Yhdessä Tavarataksi Finland Oy:n kanssa toteutettava pilottihanke tähtää päästöissä keskimäärin 80 000 hiilidioksidikilon vähennykseen.

Tämä tarkoittaa 423 lentomatkaa vähemmän maailman ympäri tai 27 autoa vähemmän liikenteessä. Sähköenergiaksi muutettuna vähennys vastaa noin 58 000 sähkösaunan lämmityskertaa vähemmän.

BE Groupin logistiikkakumppanina Tavarataksi Finland Oy ottaa ensimmäisessä vaiheessa käyttöön uusiutuvan dieselin osassa BE Groupin toimituksia, ensin Turun ja Lahden teräspalvelukeskusten toimituksissa. Seuraavassa vaiheessa pyrkimys on käyttää uusiutuvaa polttoainetta kaikissa kuljetuksissa.

Nesteen toimittama Neste MY diesel on sataprosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistettu uusiutuva polttoaine, jonka käytöllä voidaan vähentää jopa 90 prosenttia perinteiseen dieseliin verrattuna.

Siirtymineen uusiutuvaan dieseliin tukee BE Groupin ympäristötavoitteita ja säästää huomattavasti luontoa. Tulevaisuudessa kevyempi hiilijalanjälki on yrityksille yhä merkittävämpi kilpailuetu. BE Groupin asiakkaat voivat hyödyntää kevyempää hiilijalanjälkeä myös omissa elinkaarilaskelmissaan.

Be Group Oy on Suomessa toimiva, terästehtaista riippumaton teräksen ja alumiinin toimittaja. Yritys on perustettu vuonna 1868. Laaja materiaalien ja tuotantopalveluiden tarjoama mahdollistaa asiakkaat keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa, ”Teräkset yhdeltä pysäkiltä” -strategian mukaisesti. Yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 184 miljoonaa euroa.
Ajankohtaista