SKAL ry:n perinteen mukaan pääministeri Petteri Orpo ja kansanedustaja Mira Nieminen Tavarataksin kyydillä eduskuntaan Yrittäjän päivänä

Pääministeri Orpo, SKAL ry:n sekä Tavarataksin edustajat Eduskuntatalon edessä Yrittäjän päivänä

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on useiden hallituskausien ajan tarjonnut vaalivuosina kansanedustajille ja ministereille kuljetuksen eduskuntaan kuorma- ja pakettiautoilla. Tavarataksi Finland sai tänä vuonna kunnian ottaa osaa kuljetuksiin.

Osa arvostettua kuljetusperinnettä

Pääministeri Orpo, SKAL ry:n sekä Tavarataksin edustajat Eduskuntatalon edessä Yrittäjän päivänä
Pääministeri Orpo, SKAL ry:n sekä Tavarataksin edustajat Eduskuntatalon edessä Yrittäjän päivänä

Tänä vuonna kuljetukset toteutettiin suomalaisen Yrittäjän päivänä 5.9. Kuljetuksista vastasivat kansanedustajille nimetyt SKAL ry:n kummiyrittäjät.

– Kuljetukset ovat arvostettu perinne ja kertovat siitä, kuinka tärkeää kuljetusyrittäjille on käydä vuoropuhelua päättäjien kanssa puolueeseen katsomatta. Kuljetuksen aikana on tilaisuus jutella ja tutustua alaamme käytännön tasolla paremmin kuin neuvottelupöytien ääressä, sanoo SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto SKAL ry:n 31.8. aiheesta julkaisemassa tiedotteessa.

– Logistiikka on keskeinen toimiala, johon on kohdistunut suuria haasteita, kuten energiakriisi ja päästövähennyspaineet. Toimivaa vuoropuhelua tarvitaan, lisää toimitusjohtaja Anssi Kujala niin ikään SKAL ry:n tiedotteessa.

Tavarataksi on suomalaisen työn mahdollistaja

Pääministeri Petteri Orpo sekä Tavarataksi Finlandin hallituksen puheenjohtaja ja kuljetusyrittäjä Mika Laurén
Pääministeri Petteri Orpo sekä Tavarataksi Finlandin hallituksen puheenjohtaja ja kuljetusyrittäjä Mika Laurén

Tavarataksi Finland työllistää noin sataa eri kuljetusyrittäjää ympäri Suomea. Olemme siten kuljetusalan merkittävä toimija ja työllistäjä. Koemme, että meillä on vastuu olla aktiivinen toimija vuoropuhelussa valtiovallan ja kuljetusyrittäjien välillä. Viime vuodet ovat olleet kuljetusalalla hyvin vaiherikkaita ja haastavia. Paljon keskusteluissa ollut ja alaa ravistellut jakeluvelvoitelaki on myös vahvasti nykyisen hallituksen työpöydällä.

Tavarataksi Finlandin hallituksen puheenjohtaja ja useissa eri kuljetusalan luottamustehtävissä toiminut kuljetusyrittäjä Mika Laurén pääsi keskustelemaan pääministeri Petteri Orpon kanssa matkan ajan.

– Logistiikka tarvitsee toimivan tieverkon. Ilman toimivaa tieverkkoa ei ole toimivaa logistiikkaa. Ilman toimivaa logistiikka taas ei ole toimivaa yhteiskuntaa, Laurén painottaa.

Suomen tieverkkoon panostamisen lisäksi liikennepolttoaineiden hintojen nousun hillitseminen on kuljetusalalle elintärkeää. Myös vihreä siirtymä on äärettömän tärkeää sekä keskeisessä roolissa myös Tavarataksin arvoissa ja strategiassa. Toisaalta, vain toimimalla vakaalla taloudellisella pohjalla pystymme työllistämään, säilyttämään työpaikat sekä olemaan suomaisen työn mahdollistaja.

Sillä kaavalla pidetään yhteiskunta toiminnassa.

Kansanedustaja Mira Nieminen ja Tavarataksin kuljetusyrittäjä Yrittäjän päivänä
Kansanedustaja Mira Nieminen sai Tavarataksilta kyydin eduskunnan istuntoon Päijät-Hämeestä

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous 

Ajankohtaista, Uutinen