Raute Oyj – ”Osa vastuullisuutta on tarpeisiimme vastaava kuljetuskumppani”

Tavarataksin asiakas Raute Oyj on lahtelaislähtöinen globaali vientiyritys. Konsernin juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun ja liiketoiminnan ydin on vanerin, liimapuun sekä viilun valmistuslaitteissa. Monikansallisena toimijana Rautella on laaja kumppaniverkosto ja logistiikalta vaaditaan paljon – niin valtamerten yli kuin paikallisesti.

Kuvassa Rauten vanerinjalostuskone. Iso tehdaslinjasto.

Kuljetustarpeissa vastuullisuus korostuu entisestään

Raute kilpailuttaa käyttämänsä kuljetuspalvelut säännöllisesti, kuten lukuisat muut Tavarataksin asiakkaat. Kilpailutuksissa menestyminen vaatii luonnollisesti asiakkaiden tarpeisiin vastaamista. Lisäksi koko logistiikka-ala on muutoksessa. Tavarataksilla on tunnistettu, että tänä päivänä palvelun hinta ei ole aina määrittävä tekijä kilpailutuksissa. Hinnan, kaluston ja palvelutason lisäksi kuljetusten vastuullisuus korostuu jatkuvasti kilpailutuksissa. Myös Rautella vihreän siirtymän trendi on havaittu selvästi:– Tilaamiemme kuljetuspalveluiden tarpeet vaihtelevat. Osa vastuullisuutta on tarpeisiimme vastaava kuljetuskumppani. Kun kaluston kapasiteetti on riittävä ja ajojärjestely hoidetaan asiallisesti, voimme yhdessä Tavarataksin kanssa minimoida kuljetuskilometrit ja sitä myöten kuljetusten päästöt.

Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu tulee olemaan Rauten kilpailutuksissa merkittävä tekijä, sillä vaatimukset lähtevät jo asiakkaistamme, Huuhtanen kiteyttää käytännön esimerkin kera.Kuljetusten päästöt tulevat vähenemään ja liikenteen päästöjä rajoitetaan myös valtioiden toimesta. Kuljetuksen elinkaaripäästöjä saadaan tuskin koskaan nollaan, mutta ainakin päästöt täytyy selvittää ja raportoida läpinäkyvästi. Kuljetuspalveluiden muutos on yhteinen asia ja myös Raute on palkannut yritykseen henkilön, jonka tehtävä on kehittää vastuullisuutta ja edistää vihreän siirtymän tavoitteita – myös yhdessä kuljetuskumppaneiden kanssa.Rautella määritellään pian myös kuljetustarpeet yksilöllisemmin

Rautella määritellään pian myös kuljetustarpeet yksilöllisemmin

Rauten ja Tavarataksin yhteistyö jatkuu ja kuljetuspalveluita kehitetään yhdessä. Kuljetuskumppanina Tavarataksi pyrkii olemaan aktiivinen ja ottamaan palautteen vastaan. Näin toimimalla kumppanuudet syvenevät ja palvelulupauksemme täyttyvät. – Näkisin, että yhteistyö Tavarataksin kanssa on hiottu laadukkaaksi. Rehellisesti sanoen, silloin kun esimiesasemassa ei kovin paljon kuule kuljetuksista, se tarkoittaa, että kaikki sujuu juuri kuten pitää. Pyrimme viemään koko Rauten organisaatiota siihen suuntaan, että pystymme määrittelemään yksilölliset tarpeemme entistä tarkemmin – myös kuljetustarpeiden osalta, Huuhtanen päättää.

Tavarataksin ja Rauten yhteistyö jatkuu ja jatkamme asiakkaan yksilöllisten kuljetustarpeiden määrittelyä. Tavarataksi on Rautella luotettava kuljetuskumppani kotimaiseen paleluliiketoimintaan.

 

 

 

 

 

 

 

Pikalavarahti- ja pakettipalvelutRahtiliikenne