Autolahjoitus ja avustuskuorma Ukrainaan – Tavarataksi, Läänin kuljetus ja Keravan kaupunki yhdistivät voimansa

Logistiikan merkitys on tärkeää niin arkipäivässä kuin myös silloin, kun perusturvallisuus horjuu. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on järkyttänyt ympäri maailmaa ja myös suomalaiset ovat tarttuneet toimeen tukeakseen Ukrainaa ja ukrainalaisia. Sota on jatkunut jo yli puolitoista vuotta, ja avun tarve on jatkuvaa.

Tavarataksi haluaa osaltaan olla tukemassa Ukrainaa sekä näyttää solidaarisuutensa ukrainalaisia kohtaan poikkeuksellisessa sotatilanteessa. Siksi lahjoitimme yhdessä emoyhtiömme Läänin Kuljetuksen kanssa Keravan kaupungille kuorma-auton, jonka avulla toimitettiin Ukrainaan muun muassa koulutarvikkeita, leluja ja harrastevälineitä sodasta kärsiville lapsille.

Kuorma saapui perille Ukrainaan heinäkuun lopussa. Lahjoituskuorman lisäksi myös kuorma-auto jäi pysyvästi Ukrainaan. Ajomatkan järjestelijänä ja auton kuljettajana Puolan ja Ukrainan rajalle toimi keravalainen Erkki Kauranen. Ukrainan rajalta ukrainalainen kuljetusyrittäjä otti kuorma-auton kuljetettavakseen. Lahjoitus suuntautui pääkaupunki Kiovan läheisyydessä sijaitsevaan Butšan kaupunkiin.

 

Tavarataksi Finlandin ja Läänin kuljetuksen kuorma-auto Ukrainassa.
Tavarataksi Finlandin ja Läänin kuljetuksen kuorma-auto Ukrainassa. Kuva: Keravan kaupunki

Toivoa ja iloa ihmisten arkeen sodan keskellä

Ukrainalaisten vaikea tilanne on kaikkien lahjoitukseen osallistuneiden ajatuksissa.
– Meidän kaikkien tulee huolehtia siitä, ettei pitkittynyt sota aiheuta turnausväsymystä avun ja tuen määrässä. Avun tarve Ukrainassa jatkuu ja on velvollisuutemme auttaa ukrainalaisia monin tavoin. Tämä lahjoitusauto tuo toivottavasti iloa ja toivoa monen ihmisen arkeen, sanoo Läänin Kuljetus -konsernin ja Tavarataksin toimitusjohtaja Anssi Teva.

Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu näkee lahjoitusten roolin tärkeänä:
– Avun tarve Ukrainassa on suuri. Lahjoitusauton luovutus on hieno osoitus solidaarisuudesta ja yhteistyökyvystä. Näin voimme jälleen kerran tukea avun tarpeessa olevia ukrainalaisia, Rontu toteaa.

Tavarataksi Finland haluaa osaltaan kiittää kuljetusyrittäjä Janne Nummista sekä kaikkia hankkeessa mukana olleita kumppaneita.

Tavarataksi Finland on osa Läänin Kuljetus -konsernia.

 

Lahjoituskuormaa puretaan Ukrainassa.
Lahjoituskuormaa puretaan Ukrainassa. Kuva: Keravan kaupunki

 

Lue lisää vastuullisuudestamme

Ajankohtaista, Uutinen