Gymstick – ”Tällainen palvelu ei tulisi kuuloonkaan isojen kuljetuskumppaneiden kanssa”

Gymstick & Tavarataksi

Tavarataksin pitkäaikainen asiakas Gymstick on kiistatta johtava suomalainen kuntoiluvälinebrändi. Kun tuotevalikoima pitää sisällään yli 650 tuotetta niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaille, myös kuljetustarpeiden kirjo on hyvin moninainen. Yhteistyö Gymstickin kanssa on muodostunut erittäin tiiviiksi ja asiakas luottaa Tavarataksille kaikkein tärkeimmät ”luottokuljetuksensa”.

Gymstick & Tavarataksi

Gymstick on erinomainen esimerkki suomalaisesta kasvutarinasta, jonka mukana myös Tavarataksi on päässyt kasvattamaan kuljetusliiketoimintaa. Gymstickin tarina ulottuu 20 vuoden taa, ja tänä päivänä kotimaan lisäksi vientiä on peräti 45 maahan, kuten Ruotsiin, Saksain, Hollantiin ja esimerkiksi Lähi-idän maihin. Vuodesta 2014 Tavarataksi on toiminut yhtenä Gymstickin kuljetuskumppaneista kotimaassa. Vaikka kokonaisuus asiakkaan kuljetustarpeista on jaettu muutaman suuremman kuljetusliikkeen kanssa, on Gymstickin varastopäällikkö Petri Koivusella selkeä näkemys Tavarataksin merkittävästä roolista yhtälössä:

– Vaikka kotimaassa on lukuisia kuljetuskumppaneita, joista valita, pidämme Tavarataksia kaikkein luotettavimpana. Jokaisen kuljetuksen kohdalla keskustelemme sisäisesti mikä on kuljetuksen prioriteetti.  Jos kuljetus vaatii nopeaa toimitusta tai on muilta osin kriittinen, se saa meillä ”luottokuljetusta” vaativan statuksen ja päätyy poikkeuksetta Tavarataksin hoidettavaksi, Koivunen avaa kumppanuuden merkittävyyttä.

Esimerkiksi Kesko, Tokmanni ja Sokos-tavaratalot ovat Gymstickin tuotteiden isoja jälleenmyyjiä, joille lavakuljetuksia lähtee säännöllisesti monta kertaa viikossa. Isot jälleenmyyntiketjut sanelevat toimitusajat ja mikäli tavarantoimittaja myöhästyisi sovituista toimitusajoista, voisi siitä koitua sakkoja. Tästäkin syystä aikakriittiset toimitukset on luotettu Tavarataksin vastuulle.

Tunnemme Gymstickin tarpeet – sovimme asioista suoraan ja rehellisesti

Pitkän kuljetuskumppanuuden myötä olemme Gymstickin kanssa oppineet toistemme toimintatavat. Gymstickillä tiedetään jo Tavarataksin runkokuljetusten aikataulu ja reitit. Tämän pohjalta Tavarataksin ajojärjestelijä Mikko Oksasen puhelin soi usein, kun kysymys kuuluu, mahtuisiko saman vuorokauden kuljetukseen Lahti-Helsinki-välille esimerkiksi lavallinen kuntoiluvälineitä.

– Tavarataksilla on tietty monipuoliset sähköisen asioinnin palvelut, mutta mielestäni mikään ei ole tänä päivänä niin hienoa ja tehokasta kuin asioiden sopiminen soittamalla – ihmisen kanssa. Ylipäätään Tavarataksin joustavuus on yhteistyössä vertaansa vailla, Koivunen antaa esimerkin päivittäisestä yhteydenpidosta.

Oppi on valunut myös toiseen suuntaan. Tavarataksin kuljettajat tietävät jo kysymättä, milloin Gymstickin kuljetusten tulee olla perillä, mihin lavarahdin voi turvallisesti jättää sekä kuinka vastaanottaja toivoo kuljetuksista viestittävän.

– Arvostamme Tavarataksin toiminnassa aktiivista otetta ja rehellisiä toimintatapoja. Vaikka joustavuus on heidän ehdoton valttinsa, uskalletaan myös myöntää, jos joku pyyntömme ei ole mahdollinen. Toisaalta, mikäli Tavarataksilla on runkokuljetuksissa tilaa, saatetaan meihin ottaa yhteyttä ja tiedustella, voiko lähetyksen noutaa jo päivää tai kahta aiemmin. Näissä tapauksissa me saamme kuljetuksen liikkumaan etuajassa, eikä Tavarataksin tarvitse ajaa vajaita kuljetuksia. Tällainen palvelu ei tulisi kuuloonkaan isojen kuljetuskumppaneiden kanssa, Koivunen antaa konkreettisen esimerkin palvelusta.

Gymstick & Tavarataksi

Gymstick kääntää reklamaatiot palvelulla voitoksi, kun Tavarataksi hoitaa kuljetukset

Gymstick on yrityksenä kasvanut tasaiseen tahtiin ja pitänyt huolen siitä, ettei kasvun myötä palvelun taso heikkene. Kuluttaja-asiakkaille Gymstick on suunnannut verkkokauppa-alustan treenikauppa.fi. Vaikka tuotteiden laatu on Gymstickin prioriteetti, tulee toiminnan laajentuessa kasvavassa määrin myös palautuksia ja tuotereklamaatioita. Tavarataksin avulla Gymstick hoitaa etenkin aikakriittiset palautusten noudot suoraan loppuasiakkaan kotoa ja parhaassa tapauksessa toimittaa korvaavan laitteen jo seuraavana päivänä. Kun asiakas ilmoittaa tietyn ajan, jolloin on kotona, Gymstick luottaa oudoissa Tavarataksin täsmällisyyteen.

– Asiakkaidemme ei tarvitse nähdä vaivaa tuotepalautusten kanssa. Uskomme, että hyvällä palvelulla tuotereklamaatiot voi kääntää voitoksi. Tämän vuoksi luotamme Tavarataksin palveluun loppuasiakkaidemme kuljetuksissa. Tavarataksin palvelualttius ennakoi myös heidän liiketoimintansa kasvua lähivuosina. Toivomme kuitenkin, ettei kasvaessaan Tavarataksi muutu kankeaksi, vaan säilyttää palvelun joustavuuden, Koivunen katsoo tulevaan.

Kalustosta löytyy mistä valita – Mihin kumppanuus kasvaakaan tulevaisuudessa?

Kun Gymstickin tuotevalikoimasta löytyy kaikkea raskaista kuntosalilaitteista kotikäyttöisiin jumppakuminauhoihin, vaihtelevat kuljetuskaluston tarpeetkin pakettikuljetusten pienistä jakeluautoista hiabilla varustettuihin nosturiautoihin – aina kuljetustarpeen mukaan. Kuluttaja-asiakkaiden laitekuljetusten ja isojen asiakkaiden aikakriittisten lähetysten lisäksi Tavarataksi hoitaa Gymstickin sisäisiä logistiikkatarpeita. Gymstickin keskusvarasto sijaitsee Lahden Villähteellä, mutta tuotteiden kuljetustarpeita Tampereen, Turun tai pääkaupunkiseudun varastoille saattaa tulla hyvinkin nopealla aikataululla.

Vaikka suuri osa Tavarataksin kuljetuksista ajetaan vielä perinteisellä kalustolla, on Gymstickin varastopäällikkö Koivunen pannut merkille kuljetuskumppanin tavoitteet vihreään siirtymään sekä täysin päästöttömiin kuljetusratkaisuihin:

– Olemme seuranneet ilolla Tavarataksin kehitystä vuosien varrella. Se on varmaa, että yhteistyötä jatketaan. Tietysti toivomme, että jatkossa voimme tilata Tavarataksin kuljetuspalveluita myös uusille markkina-alueille ja ehkä tulevaisuudessa myös vientiin. Mitä kuljetusten vihreään siirtymään tulee, olisihan se upeaa, kun jonain päivänä Tavarataksilta kaartaisi keskusvarastollemme vaikkapa vetyllä kulkeva täysperävaunu, Koivunen päättää ja visioi jo tulevaisuutta.

Yhteistyö jatkuu ja Tavarataksi pyrkii jatkossakin tarjoamaan Gymstickille sekä muille asiakkailleen mahdollisimman joustavat, rehelliset ja toimitusvarmat kuljetuspalvelut.

Pikalavarahti- ja pakettipalvelut