STARK – “Aloimme toimittaa tavaraa entistä enemmän suoraan työmaille”

Tavarataksin asiakas Stark on Suomen johtavia rakennustarvikeketjuja. Brändi on tunnettu paitsi kuluttajien myös ammattilaisten keskuudessa. Starkin isoille yritysasiakkaille palveluvaltti on tavaran nopea ja luotettava toimitus. Varsinais-Suomessa Tavarataksi on vastannut Starkin kuljetuksista jo vuosikymmeniä.

Turun alueen keskitetty jakelukeskus sijaitsee Artukaisissa, jonka yhteydessä myymälä palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden. Vaikka kuluttaja-asiakkaita on yöaikaan harvakseltaan, palvelee 24/7-aukiolo etenkin Starkin yritysasiakkaiden tarpeita. Kun tilausten keräily ei ole rajoittunut virka-aikoihin, voidaan tuotteet kerätä yöllä ja tavaralähetykset noutaa sekä toimittaa työmaille jo varhain aamulla. Artukaisten myymälän ja jakelukeskuksen yksikönpäällikkö Ville Ylitalo on havainnut palveluiden kysynnässä viime vuosina muutoksia.

– Korona-aikaan rakennusala ei näyttänyt hiipumisen merkkejä, mutta etenkin yritysasiakkaat olivat tartuntariskin vuoksi haluttomia vierailemaan myymälöissä. Vastasimme tilanteeseen, kehitimme palveluita ja yhdessä Tavarataksin kanssa aloimme toimittaa tavaraa entistä enemmän suoraan työmaille, Ylitalo kuvaa liiketoiminnan muutosta.

Trendi on jatkunut edelleen ja merkittävä osa Starkin palvelua ovat nopeat ja varmat toimitukset. Pitkäaikaisena kuljetuskumppanina Tavarataksi on ollut vahvasti tukemassa Starkkia, ja matkan varrella yhteistyö on lujittunut entisestään.

Tavarataksin tarina

Pikatoimitukset Tavarataksilla – neljässä tunnissa työmaalle

Työmaa seisoo, mikäli tavara ei liiku paikalle viipymättä. Kuljetustarpeet ovat Starkilta ostavilla rakennuttajilla hyvin vaihtelevia, joten kuljetuskumppanilta vaaditaan monipuolinen kalusto. Ajoittain tonnien painoinen kuorma pitää nostaa suoraan Turun saaristoon suuntaavaan alukseen, jolloin Tavarataksin Hiab-nostureilla varustetut autot ovat lastauksessa kullan arvoisia. Toiselle työmaalle saatetaan kaivata rekkakaupalla kevyttä mutta tilaa vievää styroksia eristeeksi, jolloin kaluston tilavuus takaa toimitusten tehokkuuden.

– Yhdessä Tavarataksin kanssa pystymme järjestämään tarvittaessa pikatoimituksia työmaille. Vaikka työmaalta puuttuisi aamulla materiaaleja, ovat ne meiltä tilattuna jo ruokatuntiin mennessä perillä. Tavarataksin toimittama kuljetus on nopeimmillaan perillä siis jo neljässä tunnissa. Nopeista toimituksista saamme kiitosta loppuasiakkailta, eikä työmaan tehokkuus jää toimituksista kiinni, Ylitalo antaa esimerkin saumattomasta yhteistyöstä.

Hiab Tavarataksi Finland

Pikarahti- ja pakettipalvelut

Suhdanteet ja sesongit vaativat kuljetuskumppanilta mukautumista

Rakennustarvikeliikkeen kuljetuskumppanilta vaaditaan mukautumista suhdannevaihteluihin ja sesonkeihin. Kevät on rakentamisessa vilkasta aikaa, jolloin Starkin kuljetustarve saattaa isojen tilausten myötä äkisti kasvaa. Tavarataksi kykenee toimittamaan Artukaisten jakelukeskukselle juuri tarpeita vastaavan kaluston ja tarvittaessa lisäämään kuljetuskapasiteettia nopeasti.

– Tavarataksin ehdoton vahvuus on mukautumiskyky. Kuljettajat ovat palvelualttiita ja näkevät vaivaa loppuasiakkaidemme tarpeiden täyttämiseksi. Myös Tavarataksin kalusto vahvana kotimaisena toimijana on vertaansa vailla, Ylitalo kehuu kuljetuskumppania.

Lue vinkit kuljetuskumppanin valintaan

Rakennusalan vihreä siirtymä vaikuttaa kuljetustarpeisiin

Starkin asiakkaina on maan suurimpia rakennusliikkeitä, jotka satsaavat entistä enemmän rakentamisen ympäristövaikutuksiin. Myös kuljetusten hiilijalanjälki saattaa olla rakennustavaran toimittajan kilpailutukseen vaikuttava tekijä. Yhdessä Tavarataksin kanssa Artukaisten jakelukeskusta vetävä yksikönpäällikkö Ylitalo tahtoo panostaa logistiikan kestävyyteen.

– Verkkokaupan ja kuljetusten ohella myös vihreä siirtymä on Starkille iso kasvun ja kehittymisen mahdollisuus. Vihreään siirtymään tarvitsemme luotettavia kumppaneita ja Tavarataksi on osoittanut olevansa meille sellainen, Ylitalo päättää.

Näkökulma vihreään siirtymään

Yhteistyö Starkin ja Tavarataksin välillä jatkuu ja kuljetuspalveluita hiomalla, voidaan saavuttaa loppuasiakkaiden tyytyväisyys – se on sekä Tavarataksille että Starkille ykkösprioriteetti.

Nosturiautot